Защо? Отговорът за мен е в генезиса на ГЕРБ - партия

...
Защо? Отговорът за мен е в генезиса на ГЕРБ - партия
Коментари Харесай

Евгений Кънев: Стратегията на ГЕРБ - да вземе ключови властови по...

Защо?

 

Отговорът за мен е в генезиса на ГЕРБ - партия основана да съставлява ползите на нашата олигархия на Запад. С цел - да единствена такава. Тя беше основана сега, когато ББ мина пробите на електорталноемко лице и след завоя на Путин в Мюнхен през 2007 година

 

В този интервал нашата олигархия имаше две задания:

 

(1) Да обслужи съветските енергийни ползи, с чиято задача беше нагърбен Гоце с прословутия Троен енергиен шлем, с който България да бъде закована в съветската геостратегическа сфера.
(Апропо, около визитата на Путин остана неусетно едно топло негово посрещане с Гоце в бар на… Мишо Бирата.)

 

(2) Голяма част от финансирането за Шлема да бъде набавено - директно или индиректно от еврофондовете.
Станишев и Тройната коалиция обаче не се оправиха, тъй като им стопираха еврофондовете за корупция. Спасителят на ситуацията се оказа новият кмет на София с десен профил. Гоце се постара да направи 31 мажоритарни мандата, с цел да отиде цялата власт в ГЕРБ, а Доган пусна лафа за порциите, с цел да го инжектира.

 

За същата цел ХДС на Меркел го обективира като допустим за Запада - забележете - отново по отношение на съветски енергийни планове в България и… Германия. И еврофондовете потеглиха.

 

Но заради една или друга причина Тройният шлем не сработи и Бойко бе свален с акция за тока през 2013 г и бе изпробван още веднъж вид със Станишев и този път Движение за права и свободи посредством тяхно прокси за министър председател. Но и този опит не оказа помощ на Южен Поток.
И се наложи да бъде върнат ББ.

 

Защо пропомням всичко това? Защото Бойко има тежест в политиката и паралелната страна работи за него единствено доколкото може да я съставлява на Запад. Ако спре да бъде интерфейс, ще загуби освен политическа, а и не дай Боже физическа тежест.
Затова алфа и омега за ББ са връзките със Запада, където той и единствено той би трябвало да дърпа конците. Затова толкоз доста влага в ЕНП, в Тръмп (самолети), в Габриел - с цел да отбие ПП-ДБ от всички контакти. Слабото му място е Байдън - тъй като демократите работят със съдружници на база полезности, а не покупко-продажби. А той там издиша. Мисли си, че като извършва всичко ще му се разминат всички афери в помощ на Путин.

 

Та тактиката на ББ е по какъв начин

 

(1) да вземе основните властови позиции, с цел да управлява връзките със Запада - тук съумява, тъй като Габриел ще бъде и министър председател, и външен министър, единствено защитата (НАТО и САЩ) му се изплъзват, макар смазващата агитация против Тагарев. Но

 

(2) да не допусне промяна на правосъдна система, служби и регулатори, т.е очистване на паралелната страна, които да разсърдят рисково ДПС/Кремъл.

 

И по близнашки, играе ва банк, с цел да тества реакции.

 

Евгений Кънев

 

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР